onsdag 29 september 2010

Nu har hösten kommit


Nu är det minusgrader varje natt och alla pelargoner mm har får ge upp, istället får ljung i olika färger pryda utomhus. Inomhus behövs det också "höstpiffning", jag har under ett par veckor haft murgröna hemma med långa kraftiga rankor. En pachirapalm som gjort sitt fick vara stöd till två murgönor.
Buketter i höstens färger är populära och roliga att göra det är bara att komma in så komponerar vi något tillsammans med dina favoriter.
Varje vecka kommer det in nya frächa krukväxter i härliga färger, nästa leverans är i morgon torsdag.
Nu laddar Åre/Duved för höstmarknad, i mitt huvud gror en idé till en dekoration till konstens vecka i Duveds kyrka, på fredag vet jag hur den blev.

måndag 20 september 2010

En hektisk vecka


Ja den har jag nu bakom mig och det känns skönt att ha fått vila i helgen. Åter till förra veckans arbete som bl a bestod i scendekorationer till Holiday Club och företaget Sogeti. Röd och vit logga alltså ville man ha röda blommor i vit tygdraperad kruka. En kruka som inte fanns men med hjälp av fantasi och Tommy som fick sätta igång och snickra så blev det som på bilden.



En begravning var det också jag gjorde ganska många arrangemang men visar två. Kistdekorationen innehåller mossa, ljung, cerise rosor, agapanthus,limonium och sist men inte minst fjällbjörk som de anhöriga hade plockat själva. Jag måste säga att jag verkligen tycker om att arbeta med de blommor och färger som hösten ger oss




söndag 12 september 2010

Många bord var det!





Ja så här många bord har jag aldrig sett dukade till middag på en gång. 160 dekorationer placerades ut med hjälp av att antal extraanställda på Holiday Club i Åre. Under tiden fick vi nöjet att lyssna på repetitionerna av kvällens underhållning med bl a Petra Mede. Det är det största evenemanget de har haft hittills i antal gäster.

En annan tillställning, något mindre kan jag med säkerhet säga, var ett bröllop till vilket jag gjorde brudbuketten. Alldeles säkert var det en fantastisk fest det också.



torsdag 9 september 2010

Sommar igen!







Ja, den här veckan har det varit varmt nåstan sommar, Tyvärr så har inte jag kunnat vara ute i det sköna vädret pga mycket arbete men jag är glad för alla som haft möjligheten att njuta av det sköna vädret och den så oerhört vackra naturen så här års. Jobben har handlat om begravningar innan helgen, bilderna visar en krans en från Åre Slalomklubb, en dekoration från Östersund-Frösö Slalomklubb i deras klubbfärger samt en dekoration till en dam.
Under veckan har det handlat om iordningställande av 160 st bordsdekorationer till en stor konferens på Holiday Club i Åre, 1650 personer ska det visst vara middag för på lördag. Utan Camilla som hjälpte mig en dag och Tommy min fantastiske sambo som satte oasis i alla glöggmuggarna hade jag fått jobba hela nätterna också. Bilder kommer efter dukningen på lördag.