fredag 23 april 2010

Begravningstider





Posted by PicasaJust nu är det många begravningar till stor sorg för många nära och kära. Varför det alltid blir ett antal åt gången är en gåta. Blommor är vackra och i en svår stund kan det vara sköntatt ha något att vila ögonen på. För mig innebär arbetet med begravningsdekorationer ett rofyllt och vördnadsfullt arbete.

onsdag 14 april 2010

Inspirationskväll fortsättning

Floristen Fredrik använde sig av egentillverkade stålkonstruktioner, luffarslöjd kan man väl säga. En bananformad fick sällskap av långa luktärtsrankor. En paraplyformad av pålimmad bellis och jasmin.

Till corsage eller varför inte till båda parter i ett äktenskap mellan män en hållare som den större på bilden nedan.


Som sagt endast fantasin sätter gränsen för vad man kan göra, jag måste försöka att få mina brudar att tänka bortom rosor och annat av det vanligaste.

tisdag 13 april 2010

Brudbinderi med Fredrik och Euroflorist



Igår kväll var jag i Sundsvall hos min leverantör Målsta Blommor. Euroflorist hade en inspirationskväll om brudbinderier. Vad jag lärde mig den här kvällen var att tänka i nya banor med annorlunda blommor som luktärt, smultronrankor, pelargon mm och med annorlunda material som dun, metallställningar, virkade manschetter etc. En väldigt inspirationsrik kväll med en duktig florist Fredrik Larsson från butiken Fröken Tvärsemot i Stockholm. Några exempel från kvällen ser ni nedan. Mer bilder kommer imorgon.


Men livet går ju vidare efter en sån kväll och det var dags för scendekorationer till Holiday Club. Så när vi kommit hem från Sundsvall med bilen full av blommmor och efter att blommorna fått vattendra var det kvällsarbete som gällde, solrosor, grön kornell och orangefärgat blåbärsris var något som fick ingå i kvällens dekoration.
















Posted by Picasa

söndag 4 april 2010

Påsken är över



Ja jag vet jag skulle ha lagt in detta redan förra veckan men sjukdom och mycket jobb tog all kraft. Men bättre sent än aldrig, skålen på fot hittade jag på Prylboden i grannhuset den fyllde jag med tete-á-tete och krokus. En enkel fönsterprydnad i en strut från "A Lot" blev populär. Hela veckan var det mycket kunder men skärtorsdagen när det brukar vara mest spöregnade det så folk höll sig inne eller så hade de handlat tidigare i veckan. Påskafton däremot visade sig solen och äntligen kunde jag placera blommor utomhus, det blir så mycket roligare när solen skiner. Dessvärre var min förkylning/bihåleinflammation som värst så jag kunde inte njuta av solen, tack och lov har jag min Tommy som kom in och tog över på eftermiddagen. Nu vila i två dar sen tar jag nya tag.